Oprema

Osim kvalitetnih i specijalizovanih usluga za potrebe klijenata nudimo tehnološki modernu opremu koja podržava napredne tehničke mogućnosti VoIP tehnologije.

IP telefon

IP telefon je moderan telefonski aparat koji omogućuje prenos zvuka, slike, razmenu podataka, socijalne mreže, vremensku prognozu, internet radio i drugo.

Upravljanje IP telefonima je vrlo jednostavno. Dovoljno je telefon priključiti LAN kablom na internet.

ATA

ATA Adapter (Analog Telehpone Adapter) je uređaj pomoću kog klasični telefon može koristiti VoIP tehnologiju.

ATA Adapter se povezuje sa internetom, pa se na njega priključuje postojeći telefon. Postoji nekoliko mogućnosti, nekoliko opcija povezivanja.

Klasični telefon se povezuje na telefonski priključak na ATA Adapteru, a mrežni kabl (LAN) iz ATA-e priključuje se na DSL modem. Kod nekih modela moguće je povezati nekoliko klasičnih telefona.

Softphone

Softphone je računarski program koji simulira rad telefona. Softphone ima sve funkcije stonog (IP) telefona i može biti njegova zamena.

Prednost softphone-a je mobilnost i jednostavnost korišćenja, a nedostatak je kvalitet razgovora koja zavisi od audio uređaja integrisanihu računar, pa se za optimalno korišćenje preporučuje upotreba slušalica sa mikrofonom.

Većina proizvođača softphone-a,  uz besplatne varijante nudi i komercijalne, licencirane programe uz koje dolaze znatno bolji audio kodeci koji optimiziraju kvalitet zvuka i potrošnju Internet paketa.

Telefonska centrala

Poslovni korisnici koji u preduzeću imaju telefonsku centralu mogu koristiti voip na taj način što povezuju centralu sa voip servisom i preusmeruju pozive sa svih telefonskih uređaja.

Novosti

Video upute
Ovaj tekst ne postoji na Srpskom jeziku

Uvodite Call Centar?
Poštovani, ovim putem bismo želeli da Vam skrenemo pažnju na novosti u ponudi VoipBON servisa i da ugovorimo [...]

CallCentar u oblaku!
Od sada se u ponudi VoipBON-a nalazi i usluga Call centar. Za korišćenje usluge plaća se mesečna naknada, a [...]

Pratite nas